Piept de pui in lapte de cocos

Printeaza

Piept de pui in lapte de cocos din: piept de pui, ulei, ceapa, curry, lapte de cocos, supa de pui, lamaie verde, usturoi, sos de soia, zahar brun.

Ingrediente:Piept_de_pui_in_lapte_de_cocos

  • 1 piept de pui
  • 5 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite curry
  • 250 ml lapte de cocos
  • 200 ml supa de pui
  • 1 lamaie verde
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura zahar brun

 

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui, îl cureţi de piele şi de oase şi tai carnea în cuburi. Le înăbuşi în 2-3 linguri de ulei, amestecând până când bucăţile de carne îşi schimbă culoarea. Cureţi ceapa şi usturoiul. Tai ceapa fideluţă, iar usturoiul în felii.

Le căleşti timp de 2 minute în uleiul rămas, presari praful curry, amesteci, apoi stingi cu supa de pui fierbinte. Nu căleşti prea mult praful de curry, căci devine amar.

Torni sosul de soia, laptele de cocos, zahărul şi pui din nou la fiert bucăţile de pui. Acoperi cu un capac şi laşi vasul pe foc aproximativ 15-20 de minute, până se transformă într-un sos foarte cre-mos pe care razi coajă de lămâie verde.

Piept de pui in lapte de cocos

Piept_de_pui_in_lapte_de_cocos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.