Piept de pui in sos de ciuperci

Printeaza

Piept de pui in sos de ciuperci din: piept de pui, cartofi, ceapa, ciuperci, faina, unt, smantana, vin, patrunjel, sare, piper, gris, ou.

Ingrediente:Piept de pui in sos de ciuperci

  • 2 bucăţi piept de pui
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • 50 g făină
  • 150 g unt
  • 100 ml smântână dulce
  • 150 ml vin alb
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Pentru găluşte:

  • 4 linguri griş
  • 1 ou
    2 linguri unt
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli, cureţi cartofii şi îi fierbi. Când sunt fierţi, îi zdrobeşti cu dosul fuculiţei şi îi amesteci cu 50 g unt, cu verdeaţa şi ceapa călită separat.

Tai pe mijloc piepţii de pui, îi baţi puţin cu ciocanul de şniţele şi îi condimentezi cu sare şi piper. In mijloc pui amestecul de cartofi şi rulezi, fixând cu o scobitoare.

Rulourile astfel pregătite le pui într-o tavă, împreună cu vinul. Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o dai la cuptor pentru 25 de minute.

Intre timp, încingi restul de unt, adaugi făina şi o desfaci cu puţină apă. Adaugi smântână, ciupercile şi sare după gust.

Pentru galuste, freci untul spumă, apoi adaugi oul întreg şi puţină sare şi piper, după care încorporezi, puţin câte puţin, grisul. Adaugi puţin pătrunjel verde tocat foarte fin şi omogenizezi compoziţia.

Iei câte o linguriţă din ea, scufunzi găluştele într-o oală cu apă clocotită şi puţină sare. Când devin pufoase, scoţi găluştele şi le serveşti alături de feliile de ruladă din piept de pui şi sosul de ciuperci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.