Piept de pui în sos de migdale
PrinteazaPiept de pui în sos de migdale din: migdale, fileuri de piept de pui, sare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, ceapa alba, sherry, rosii, zahar, piper, masline negre.
- 400 g migdale decojite
- 4 fileuri de piept de pui (600 g)
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- 1 ceapa alba
- 4 linguri sherry
- 500 g rosii decojite
- zahar
- 1 legatura piper
- 50 g masline negre (fara samburi)
Mod de preparare:
Se toacă migdalele şi se prăjesc într-o tigaie fără adaos de grăsime; se scot. Se spală carnea, se şterge, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte în ulei încins cca 8 min. pe fiecare parte. Se scoate şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se toacă ceapa şi se căleşte; se stinge cu sherry şi se lasă să fiarbă.
Se adaugă bucăţile de roşii şi se dau în clocot; se condimentează cu sare, piper şi zahăr şi se lasă să fiarbă la foc moale, fără capac, cca 4 min. Se spală, se curăţă şi se toacă pătrunjelul. Se adaugă în sos pătrunjelul, migdalele şi măslinele, şi sosul se serveşte cu carnea.
Se poate oferi alături pâine ciabatta sau o garnitură de paste.
Piept de pui în sos de migdale
Pofta buna!