Piept de pui in sos de sampanie
PrinteazaPiept de pui in sos de sampanie din: piept de pui, fenicul, praz, ciuperci, supa de pui, sampanie, smantana, unt, faina, sare, piper.
- 3 piepţi de pui
- 1 ceaşcă fenicul ras
- 1 ceaşcă rondele de praz (partea albă)
- 1 ceaşcă felii de ciuperci
- 200-250 ml supă de pui
- 200 ml şampanie
- 200 ml smântână grasă
- 4 linguri unt
- făină
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Se taie în două pieptul şi se dezosează. Se înlătură şi pielea, precum şi orice urmă de grăsime. Se pudrează cu sare şi piper fileurile, se distribuie pe o hârtie de pergament, se acoperă cu altă foaie şi se pune deasupra lor un fund de lemn, pe care se aşază un obiect mai greu (o sticlă cu apă, de exemplu).
Operaţia este necesară pentru ca ele să se aplatizeze toate în mod egal. Intr-o tigaie mare, se încing 3 linguri de unt şi se sotează legumele, la foc mic, timp de 2 minute, amestecând mereu, apoi se adaugă în tigaie supa, 1 praf de sare, se acoperă şi se înăbuşă
5 minute, sau cât e nevoie pentru ca legumele să se înmoaie.
Legumele nu trebuie să se rumenească deloc!
După aceasta, se împing legumele pe marginile tigăii, se adaugă restul de unt, iar în mijlocul tigăii se pun toate fileurile (date prin făină şi scuturate), care nu trebuie să se suprapună. Se prăjesc fileurile câte 30 de secunde pe fiecare parte, apoi se acoperă cu legumele şi se toarnă şampania. Se dă într-un clocot.
Se pune şi smântână, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic, 5-6 minute. Dacă în acest timp sosul s-a îngroşat prea mult, se mai poate pune un pic de supă sau smântână.
Pofta buna!
Vreau si eu sa incerc reteta asta!