Piept de pui în sos gorgonzola
PrinteazaPiept de pui în sos gorgonzola din: piept de pui, mozzarella, conopida, unt, sare, piper, boia, gorgonzola, smantana, vin alb, ceapa chives, piper.
- 1 piept de pui
- 100 g mozzarella
- 1/2 conopida
- 75 g unt
- sare
- piper
- boia
pentru sos:
- 125 g gorgonzola
- 100 ml smantana de gatit
- 25 ml vin alb demidulce
- 2-3 fire ceapa chivas
- piper
Mod de preparare:
Taie pieptul în patru şi condimentează-l cu sare, piper şi puţină boia. Crestează fiecare bucată de carne astfel încât să obţii un pătrăţel. Bagă în interior un cubulet de mozzarella şi prinde cu scobitoare.
Aşază carnea într-o tava unsă cu unt. Acoperă cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor 30 de minute, îndepărtează apoi folia ca să se rumenească.
Separat, pune pe foc smântână de gătit. Adaugă gorgonzola sfărâmată cu furculiţa. După ce s-a topit, stropeşte cu vin şi pune ceapa tocată fin. La final, presară un praf de piper. Sosul astfel obţinult, toarnă-l peste pieptul de pui şi opreşte focul.
Serveşte preparatul alături de bucheţele de conopidă opărite separat şi trase în unt topit.
Piept de pui în sos gorgonzola
Pofta buna!