Piept de pui in sos mascarpone
PrinteazaPiept de pui in sos mascarpone din: piept de pui, rosii, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper, mascarpone, lapte, vin, ceapa.
- 800 g piept de pui
- 300 g roşii cherry
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 4-5 frunze de busuioc
- sare şi piper negru după gust
Pentru sos:
- 500 g brânză mascarpone
- 250 ml lapte
- 100 ml vin alb
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare şi piper alb după gust
Mod de preparare:
Pentru a prepara sosul, tocaţi usturoiul şi ceapa şi prăjiţi-le în uleiul de măsline la foc potrivit. Turnaţi vinul şi mai lăsaţi pe foc până când lichidul s-a evaporat pe jumătate.
Adăugaţi brânza mascarpone, laptele şi amestecaţi. Aduceţi sosul la punctul de fierbere şi mai lăsaţi-l încă două minute, după care poate fi luat şi asezonat cu sare şi piper alb.
Presăraţi carnea cu sare şi piper negru şi prăjiţi-o în ulei de măsline la foc puternic. Adăugaţi usturoiul tocat mărunt, roşiile tăiate în jumătate şi, imediat, sosul. Ornaţi preparatul cu frunze de busuioc, tăiate fin, şi serviţi.
Piept de pui in sos mascarpone
Pofta buna!