Piept de pui in sos picant (varianta)
PrinteazaPiept de pui in sos picant din: pui, ulei, ketchup, miere, sos de soia, otet, orez, porumb, sare, piper, rosii, ceapa.
- pulpele, aripile şi pieptul dezosat de la un pui
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de măsline
Pentru marinadă:
- 2 linguri mari ketchup de casă
- câte 1 lingură miere de albine, sos de soia şi oţet balsamic
- 3 linguri ulei de măsline
Pentru garnitură:
- 1,5 cană orez
- 1 conservă de porumb
- sare
- ulei
Pentru salată:
- 300 g roşii
- 2 cepe roşii
- sare
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge cu prosop de hârtie şi se presară cu sare şi piper. Ingredientele marinadei se amestecă până se obţine o cremă şi se unge cu ea bucăţile de pui pe toate părţile.
Carnea se pune într-un vas termorezistent, se stropeşte cu cele 2 linguri de ulei de măsline şi se coace 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
Intre timp, se mai unge de vreo două ori cu restul marinadei şi se stropeşte cu zeama lăsată. Pentru garnitură, se fierbe orezul în 4 căni de apă sărată, adăugându-se şi puţin ulei.
La sfârşit se amestecă cu porumbul scurs. Pentru salată, se taie felii roşiile şi ceapa, se asezonează cu sare, zeamă de lămâie şi ulei de măsline.
Pofta buna!