Piept de pui in sos
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de pui cu: sos, sare, piper negru, cimbru verde, zucchini, ceapa rosie, usturoi, suc de rosii, ulei, unt.
- 600 g piept de pui
- sare
- piper negru măcinat
- cimbru verde şi uscat
- 4 zucchini
- 2 cepe roşii
- 4 căţei usturoi
- 300 ml suc roşii
- o legătură mărar
- ulei de floarea-soarelui
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se feliază pieptul de pui, se condimentează cu sare, piper, cimbru şi boia dulce. Separat, se spală dovleceii, se şterg şi se taie bucăţi.
Se curăţă ceapa, usturoiul şi se călesc în uleiul de floarea-soarelui. După ce s-au înmuiat, se pun dovleceii şi se călesc în sucul propriu. Se adaugă sare, piper si sucul de roşii.
Se încinge grătarul, se unge cu ceapă roşie şi se pun feliile de piept de pui. Se servesc cu tocana de dovlecei şi se ornează cu mărar proaspăt.
Piept de pui in sos
Pofta buna!