Piept de pui in stil asiatic
PrinteazaO reteta de piept de pui in stil asiatic cu rosii, castravete, ceapa rosie, coriandru, sos chili dulce, ulei de masline si boia de ardei dulce.
- 500 g roşii
- 1 castravete mic
- 1 ceapă roşie
- 4 crenguţe de coriandru
- 4 linguri sos chili dulce
- sare
- piper
- 4 file de pui (a 150 g)
- 1 lingură ulei de măsline
- boia de ardei, dulce
Mod de preparare:
Pregătiţi legumele, tăiaţi roşiile şi castravetele pe lung, în jumătate şi îndepărtaţi-le seminţele. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi totul peştişori.
Tocaţi coriandrul. Puneţi totul într-un castron şi amestecaţi cu sosul chili, apoi condimentaţi cu sare şi piper, după care puneţi castronul la frigider. Spălaţi pieptul cu apă rece, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, ungeţi-l cu ulei de măsline şi prăjiţi-l într-o tigaie câte 8-10 minute pe fiecare parte .
Condimentaţi-l cu sare, piper şi boia, apoi serviţi-l cu legumele marinate. Ornaţi, eventual cu feliuţe de lămâie.
Poftă bună!