Piept de pui in stil asiatic

Printeaza

O reteta de piept de pui in stil asiatic cu rosii, castravete, ceapa rosie, coriandru, sos chili dulce, ulei de masline si boia de ardei dulce.

Ingrediente:Piept de pui in stil asiatic

  • 500 g roşii
  • 1 castravete mic
  • 1 ceapă roşie
  • 4 crenguţe de coriandru
  • 4 linguri sos chili dulce
  • sare
  • piper
  • 4 file de pui (a 150 g)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • boia de ardei, dulce

 

Mod de preparare:

Pregătiţi legumele, tăiaţi roşiile şi castravetele pe lung, în jumătate şi îndepărtaţi-le seminţele. Curăţaţi cea­pa şi tăiaţi totul peştişori.

Tocaţi coriandrul. Puneţi totul într-un castron şi amestecaţi cu sosul chili, apoi condimentaţi cu sare şi piper, după care puneţi castronul la frigider. Spălaţi pieptul cu apă rece, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, ungeţi-l cu ulei de măsline şi prăjiţi-l într-o ti­gaie câte 8-10 minute pe fiecare parte .

Condimentaţi-l cu sare, piper şi boia, apoi serviţi-l cu legumele marinate. Ornaţi, eventual cu feliuţe de lămâie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.