Piept de pui in stil fusion
PrinteazaPiept de pui in stil fusion din: piept de pui, ulei de masline, usturoi, tequilla, suc de lime, hot sauce, sos worcestershire, ghimbir, paprika, sare, smantana.
Ingrediente:
- 4 jumatati piept de pui, fara oase si piele
- 1/2 cana ulei de masline
- 2 lingurite usturoi tocat marunt
- 2 linguri tequilla
- 2 linguri suc de lime
- 1 1/2 lingurite hot sauce
- 1 lingurita sos Worcestershire
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 1 lingurita paprika
- 1 lingurita sare
- 1/3 cana smantana grasa (frisca nebatuta)
Mod de preparare:
Bateţi uşor carnea, să ajungă cam la 1 cm grosime. Amestecaţi bine uleiul, tequila, sucul de lime, sosurile, ghimbirul, paprika şi sarea. Puneţi deoparte 1/3 cană din acest amestec. în restul de amestec puneţi la marinat carnea şi lăsaţi-o cam 30 min, întorcând-o de 2-3 ori, să se acopere bine cu marinată.
Frigeţi pieptul la foc mediu, cam 3-4 min pe fiecare parte, într-o crăticioară, clocotiţi la foc mediu marinata pusă deoparte. După ce a fiert cam 2 min, luaţi de pe foc şi încorporaţi imediat v smântână. Serviţi pieptul fript, fierbinte, stropit cu acest sos.
Pofta buna!
Interesanta reteta
Da, trebuie s-o incerc si eu, sa vedem ce iese