Piept de pui la gratar cu lipii si guacamole
PrinteazaPiept de pui la gratar cu lipii si guacamole din: piept de pui, zeama de lime, coaja de lime, piper negru, ulei de floarea soarelui, lipii tortilla, guacamole, salata verde, iaurt.
- 4 piepti de pui dezosati, fiecare taiat in cate 6 felii
- zeama si coaja rasa de la 2 lime
- 2 lingurite de piper negru boabe, zdrobit mare
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 8 lipii tortilla
- 200 g guacamole
- 1 salata verde, rupta
- 150 g iaurt
Mod de preparare:
Amestecă zeama şi coaja rasă de lime cu piperul, uleiul şi puţină sare. Tăvăleşte carnea prin amestecul format. Pregăteşte un grătar cu cărbuni sau încinge tigaia-grill şi frige puiul 6-8 minute. Intoarce-l pe toate părţile până când se pătrunde uniform şi se rumeneşte frumos. Lasă carnea să se odihnească 5 minute, apoi rupe-o în bucăţi.
Incălzeşte lipiile pe grătar sau în cuptorul cu microunde, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Unge fiecare lipie cu guacamole, adaugă bucăţi de pui şi salată verde, apoi stropeşte-le cu iaurt. Rulează-le şi serveşte-le.
Piept de pui la gratar cu lipii si guacamole
Pofta buna!