Piept de pui marinat cu garnitură de legume

Printeaza

Piept de pui marinat cu garnitură de legume din: carne de pui, ulei de alune, coriandru, piper, sare, scortisoara, nucsoara, boia dulce, praf de usturoi, zeama de lamaie, morcov, telina, mazare, fasole verde, pormb, boabe de fasole, unt, varza rosie, varza alba, otet balsamic rosu.

Ingrediente:Piept de pui marinat cu garnitură de legume

  • 1/2 kg carne de pui
  • 2-3 linguri ulei de alune
  • coriandru macinat
  • piper
  • sare
  • scortisoara
  • nucsoara
  • boia dulce
  • un varf cutit praf de usturoi
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 mana de mazare
  • 1 mana fasole verde
  • 1 cutie mica de porumb
  • 2-3 linguri boabe de fasole fierte
  • 1 lingura unt

pentru salata:

  • 1/4 varza rosie
  • 1/4 varza alba
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ulei de alune
  • 1 lingurita otet balsamic rosu

 

Mod de preparare:

Tai pieptul felii, apoi le pui într-un vas şi presari miro­deniile: coriandru măcinat, piper, sare, scorţişoară, nucşoară, boia dulce, praful de usturoi. Deasupra torni o vinegretă din ulei de alune, zeama de lămâie şi sare.

Amesteci bine totul şi dai vasul la rece pen­tru câteva ore. Dacă îl pregăteşti de pe o zi pe alta, este mult mai fraged. Frigi feliile de carne la grătar şi le pui pe un platou.

Pregăteşti garnitura:

Morcovul, ţelina şi fasolea verde % le speli, le cureţi şi le tai cuburi. Pui legumele în­tr-o strecurătoare, adaugi şi mazărea şi le fierbi la baie de aburi.

După ce au fiert fără să se înmoaie prea tare, le treci printr-un jet de apă rece. într-un vas topeşti untul, pui legumele fierte, adaugi faso­lea boabe şi porumbul şi le înăbuşi câteva minute. Adaugi sare şi piper.

Pregăteşti salata:

Tai fin varza roşie şi varza albă sau le dai pe râză­toare, pui sare şi le freci bine pentru a se înmuia. Adaugi un sos format din ulei de alune, oţet balsa­mic roşu, sare şi piper.

Aşezi totul pe un platou şi serveşti. Dacă doreşti poţi orna cu pastă de usturoi amestecată cu maioneză sau doar cu maioneză.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.