Piept de pui marinat cu vanilie
PrinteazaO reteta de piept de pui marinat cu vanilie si lamaie verde, miere, ulei de masline, piper macinat, smochine si sare.
- 1 baton de vanilie
- sucul de la 1 lămâie verde
- 3 linguri de miere
- 1,5 linguri de ulei de măsline
- 6 bucăţi de piept de pui
- piper măcinat
- 6 smochine
- sare
Mod de preparare:
Se taie batonul de vanilie pe lungime şi se scot seminţele cu ajutorul unui cuţit. Se pun seminţele şi batonul într-un castron, se adaugă sucul de lămâie verde, mierea, uleiul de măsline, apoi se amestecă, obţinându-se o marinată.
Se pune pieptul de pui pe o tavă la cuptor, se sărează şi se toarnă deasupra marinata. Se acoperă cu folie alimentară şi se ţine 1 oră la frigider, întorcând pieptul de pui pe toate părţile, ca să se impregneze bine cu marinată.
Se preîncălzeşte cuptorul la 200° C. Se spală smochinele, se taie codiţa, apoi se taie în 6 sferturi. Se înfăşoară fiecare bucată de piept de pui în hîrtie sulfurizată de copt, se adaugă sferturile de smochine şi se închide ermetic hîrtia.
Se lasă la copt timp de 20 de minute. Se sărează în momentul servirii. Se poate servi cu garnitură de cuşcuş.
Poftă bună!