Piept de pui pane cu sos picant si spaghete

Printeaza

Piept de pui pane cu sos picant si spaghete din: piept de pui, oua, faina, sare, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei, ardei iute, sare, piper si spaghete.

Ingrediente:Piept_de_pui_pane_cu_sos_picant_si_spaghete

  • 500 g piept de pui
  • 3 ouă
  • 100 g făină
  • sare
  • piper

Pentru sosul picant:

  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei usturoi
  • 500 ml sos de roşii
  • 2 linguri ulei
  • ½ ardei iute
  • sare
  • pipe

Pentru garnitură:

  • 250 g spaghete

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu un praf de sare, pui 50 g făină, amesteci bine, adaugi apă şi subţiezi aluatul până la consistenţa unei smântâni. Tai pieptul de pui felii şi le baţi uşor cu ciocanul de şniţele. Le condimentezi cu sare şi piper, le pudrezi cu făină, le treci prin aluatul de ou, din nou prin făină şi le prăjeşti în ulei bine încins. Le scoţi pe prosop absorbant şi le păstrezi calde.

Între timp, prepari sosul picant şi garnitura. Razi ceapa şi usturoiul, apoi le căleşti un minut într-o lingură cu ulei. Adaugi sosul de roşii, ardeiul tocat şi laşi totul să fiarbă 15 minute, până scade bine. Asezonezi cu sare şi piper, după gust.

Separat, fierbi spaghetele în apă cu sare, le scurgi şi le căleşti câteva secunde cu o lingură de ulei. Serveşti pieptul pane cu spaghete şi sosul picant.

Piept de pui pane cu sos picant si spaghete

Piept_de_pui_pane_cu_sos_picant_si_spaghete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.