Piept de pui pe pat de cuşcuş

Printeaza

Piept de pui pe pat de cuşcuş

Piept de pui pe pat de cuşcuş

Ingrediente:

  • două piepturi de pui
  • 500 g prune
  • 300 g cuşcuş
  • un ardei capia
  • două cepe
  • zahăr brun
  • suc de lămâie
  • usturoi
  • o lingură de sos de soia
  • oţet balsamic
  • 5 felii de ghimbir proaspăt
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • varză albă

Preparare:

Cepele se toacă peştişori. Ardeiul capia se toacă în cu­buleţe. Prunele se curăţă de sâm­buri, se spală şi se scurg de apă. Se pun într-o cratiţă, împreună cu două linguri de zahăr brun, feli­ile de ghimbir, două linguri de suc de lămâie, ceapa, ardeiul capia şi oţetul balsamic.

Se fierbe până când prunele s-au înmuiat. Se opresc câteva prune într-un castronel, iar restul se mixează într-un blender. Piepturile de pui se spală, se condimentează şi se pun într-o tavă.

Se toarnă ulei de măsline, se presară doi căţei de usturoi tăiaţi în feliuţe şi cimbrul. Se toarnă o cană de apă, se introduce tava în cuptor şi se lasă 25-30 de minute.

Cuşcuşul se opăreşte cu puţină apă fierbinte, se amestecă bine cu două linguri de ulei, sare şi piper. Se serveşte alături de piep­turile de pui, sosul pasat, presărat cu verdeaţă tocată şi prunele oprite. Se servesc alături de o salată de varză albă.

Piept de pui pe pat de cuşcuş

Piept de pui pe pat de cuşcuş.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu prefer cuscus in loc de orez sau cartofi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.