Piept de pui picant cu sos de tequila
PrinteazaPiept de pui picant cu sos de tequila din: piept de pui, ulei cu aroma de usturoi, tequilla, zeama de lime, hot sauce, sos worcestershire, ghimbir, fulgi de ardei iute, sare si frisca.
Ingrediente:
- 4 jumatati piept de pui fara os
- 1/2 ceasca ulei cu aroma de usturoi
- 2 linguri tequilla
- 2 linguri zeama de lime
- 1 1/2 lingurite hot sauce
- 1 lingurita sos Worcesterhire
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 1 lingurita fulgi de ardei iute
- 1 lingurita sare
- 1/3 frisca nebatuta sau smantana grasa
Mod de preparare:
Bateţi bucăţile de piept până au grosimea de cca 8 mm. Amestecaţi într-o farfurie uleiul, tequila, zeama de lămâie, sosurile, ghimbirul, ardeiul iute şi sarea. Puneţi separat 1/3 de ceaşcă din amestec, apoi aşezaţi carnea în marinată, amestecaţi bine şi lăsaţi-o 30 min.
Frigeţi pieptul pe grătar la foc mediu, timp de maximum 6-8 min, întorcându-1 doar o dată. Fierbeţi cca 2 min. restul de marinată. Luaţi de pe foc şi bateţi imediat în ea smântână. Serviţi friptura cu sosul alături şi salată si verde.
Pofta buna!