Piept de pui picant
PrinteazaPiept de pui picant din: piept de pui, piure de rosii, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia iute, chilli, zahar si patrunjel.
- 600 g piept de pui
- 200 ml piure de rosii
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 4 catei de usturoi
- 4 cepe rosii
- sare
- piper negru boabe si macinat
- o lingurita boia iute
- un praf chilli
- o lingura zahar
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Pieptul de pui se trece printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Se taie cubuleţe şi se condimentează cu sare şi piper. Se stropeşte cu ulei şi se lasă câteva minute la rece să se macereze.
Se toarnă ulei într-o cratiţă şi se călesc bucăţile de pui. Se amestecă uşor să nu se zdrobească şi, după ce s-au rumenit, se adaugă usturoiul tocat, ceapa tăiată sol-zişori şi, spre final, piureul de roşii. Se adaugă pe parcurs condimentele picante şi, dacă este nevoie, se mai toarnă apă călduţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până scade.
După ce a fiert carnea, se bagă în cuptor aproximativ 20 de minute, între timp, se presară zahărul şi, după ce s-a făcut, se serveşte cu pătrunjel proaspăt şi cu pâine albă sau integrală. Se ornează cu frunze de salată şi felii de lămâie.
Piept de pui picant
Pofta buna!
m-ai dat gata cu reteta aceasta si bineinteles mi-ai facut pofta 🙂
si lui Dumnezeu ii place acest pui 🙂
Piept de pui picant si ce garnitura sa folosesc?