Piept de pui picant

Printeaza

Piept de pui picant din: piept de pui, piure de rosii, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia iute, chilli, zahar si patrunjel.

Ingrediente:Piept_de_pui_picant

  • 600 g piept de pui
  • 200 ml piure de rosii
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 catei de usturoi
  • 4 cepe rosii
  • sare
  • piper negru boabe si macinat
  • o lingurita boia iute
  • un praf chilli
  • o lingura zahar
  • o legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se trece printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Se taie cubuleţe şi se condimen­tează cu sare şi piper. Se stropeşte cu ulei şi se lasă câteva minute la rece să se macereze.

Se toarnă ulei într-o cratiţă şi se călesc bucăţile de pui. Se ameste­că uşor să nu se zdrobească şi, după ce s-au rumenit, se adaugă usturoiul tocat, ceapa tăiată sol-zişori şi, spre final, piureul de roşii. Se adaugă pe parcurs con­dimentele picante şi, dacă este nevoie, se mai toarnă apă călduţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până scade.

După ce a fiert carnea, se bagă în cuptor aproximativ 20 de mi­nute, între timp, se presară zahărul şi, după ce s-a făcut, se serveşte cu pătrunjel proaspăt şi cu pâine albă sau integrală. Se ornează cu frunze de salată şi felii de lămâie.

Piept de pui picant

Piept_de_pui_picant

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. m-ai dat gata cu reteta aceasta si bineinteles mi-ai facut pofta 🙂

  2. si lui Dumnezeu ii place acest pui 🙂

  3. Piept de pui picant si ce garnitura sa folosesc?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.