Piept de pui umplut cu ceapa verde, masline si usturoi
PrinteazaPiept de pui umplut cu ceapa verde, masline si usturoi din: piept de pui, ulei, supa de pui, rozmarin, ceapa rosie, dovlecel, ciuperci, morcov, cartof, rosii, ceapa verde, usturoi, masline verzi, ou, sare, piper.
- 1 piept de pui mare
- 4 linguri ulei
- 100 ml supa de pui
- 1 crenguta rozmarin
- 1 ceapa rosie
- 1 dovlecel
- 3-4 ciuperci
- 1 morcov
- 1 cartof
- 2 rosii
pentru umplutura:
- 2 fire ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 150 g masline verzi
- 1 ou
- sare
- piper
- 1 crenguta de rozmarin
Mod de preparare:
Crestezi pieptul de pui pe lungime, în fâşii late de 2 cm, fără să pătrunzi până jos. Pieptul va arăta asemenea unui acordeon, cu fâşiile de carne lipite între ele.
Prepari umplutura din oul bătut, ceapă verde tocată mărunt, usturoiul curăţat şi zdrobit, rozmarinul tocat, măslinele verzi tăiate mărunt, sare şi piper după gust. Cu acest amestec, umpli crestăturile, rulezi pieptul şi îl legi, ca să nu iasă umplutura în timpul coacerii.
Aşezi ruloul într-un vas de Jena şi pui în jurul cărnii legumele: ceapa tăiată mai mare, dovlecelul şi morcovul tăiat rondele, ciupercile tăiate în felioare, cartoful tăiat cuburi, presărate cu rozmarin. Dacă ţi-a mai rămas umplutură, îndepărtezi miezul roşiilor şi le umpli.
Torni supa de pui, uleiul şi introduci vasul în cuptor pentru 30-40 de minute. Din când în când, stropeşti carnea cu sosul din tavă. O tai în felii groase de 2 cm, când s-a mai răcorit.
Piept de pui umplut cu ceapa verde, masline si usturoi
Pofta buna!