Piept de pui umplut, cu garnitura de cartofi copti
PrinteazaPiept de pui umplut, cu garnitura de cartofi copti din: piept de pui, ulei, praz, telina, unt, salvie, cartofi, usturoi, rosii, lamaie, patrunjel, sare, piper.
- 1 piept de pui
- 80 ml ulei
- 2 fire praz
- 1 telina mijlocie
- 50 g unt
- 1 lingurita salvie maruntita
- 4 cartofi
- 1 capatana de usturoi
- 2 rosii mari sau 4-5 rosii cherry
- 1 lamaie
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli cartofii şi îi tai în felii groase. Ii pui într-o formă termorezistentă, cu 50 ml ulei şi 150 ml apă. Introduci forma în cuptorul cald şi coci cartofii la foc mijlociu, până când se pătrund.
Pentru rulouri, cureţi pieptul de pui de piele şi oase şi îl tai astfel încât să-l subţiezi şi să obţii două felii mari, pe care le baţi uşor, cu ciocanul pentru şniţele.
Pregăteşti umplutura: cureţi şi speli prazul şi ţelina. Tai în rondele subţiri prazul. Razi mare ţelina. Le înăbuşi cu uleiul rămas şi puţină apă, până se înmoaie.
Le scurgi şi le laşi să se răcească. Presari carnea cu sare şi piper. Repartizezi umplutura în marginea feliilor de carne, rulezi şi legi rulourile cu aţă.
Le aşezi într-un vas de Jena, împreună cu usturoiul curăţat şi tăiat în felii, jumătăţi de roşii, felioare de unt şi felii de lămâie. Presari legumele şi rulourile cu salvie, torni o cană cu apă şi dai vasul la cuptor, 1/2 oră.
Serveşti rulourile şi roşiile pe pat de cartofi copţi, presărate cu pătrunjel verde tocat.
Piept de pui umplut, cu garnitura de cartofi copti
Pofta buna!