Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi
PrinteazaPiept de pui umplut cu garnitura din: piept de pui, ciuperci, cascaval, albus, morcovi, marar, piper alb, sare, ulei, cartofi, seminte de susan, sare, boia de ardei iute.
- 1 piept de pui
- 150 g ciuperci champignon conservate in saramura
- 25 g cascaval
- 1 albus
- 2 morcovi
- 1 lingurita cimbru
- 1 legatura maar
- piper alb macinat
- sare
- 1 lingura ulei
pentru garnitura:
- 4 cartofi
- 2 linguri seminte de susan
- sare
- boia de ardei iute sau piper negru macinat
Mod de preparare:
Cureţi morcovii şi îi tai în bastonaşe pe care le fierbi. Scurgi ciupercile şi morcovii fierţi şi le amesteci împreună cu cimbrul, caşcavalul ras, albuşul, mărarul fin tocat, sare şi piper, după gust. Tai pieptul de pui în felii pe care le baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele. Le aşezi unele lângă altele pe o hârtie de copt unsă cu ulei şi presari sare şi piper după gust.
Pui umplutura pe lungime şi rulezi, apoi ambalezi ruloul în hârtie şi prinzi capetele. Coci rulada la foc mediu, 3/4 de oră. Intre timp, decojeşti cartofii, îi tai în sferturi şi îi fierbi 10 minute, în apă uşor sărată.
Scurşi, îi aşezi într-un vas termorezistent, îi stropeşti cu ulei şi îi presari cu sare, boia, piper şi seminţe de susan. Introduci vasul în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 25 de minute.
Piept de pui umplut cu garnitura
Pofta buna!