Piept de pui umplut cu masline

Printeaza

Piept de pui umplut cu masline din: piept de pui, ulei, supa de pui, rozmarin, ceapa rosie, dovlecel, ciuperci, morcov, cartof, rosii, ceapa verde, usturoi, masline verzi, ou, sare, piper.

Ingrediente:Piept de pui umplut cu masline

  • 1 piept de pui mare
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml supa de pui
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 dovlecel
  • 3-4 ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 2 rosii

Pentru umplutura:

  • 2 fire ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g masline verzi
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 crenguta de rozmarin

 

Mod de preparare:

Crestezi pieptul de pui pe lungime, în fâşii late de 2 cm, fără să pătrunzi până jos. Pieptul va arăta asemenea unui acordeon, cu fâşiile de carne lipite între ele.

Prepari umplutura din oul bătut, ceapă verde tocată mărunt, usturoiul curăţat şi zdrobit, rozmari­nul tocat, măslinele verzi tăiate mărunt, sare şi piper după gust. Cu acest amestec, umpli crestăturile, rulezi pieptul şi îl legi, ca să nu iasă umplutura în timpul coa­cerii.

Aşezi ruloul într-un vas de Jena şi pui în jurul căr­nii legumele: ceapa tăiată mai mare, dovlecelul şi morcovul tăiat rondele, ciupercile tăiate în felioa­re, cartoful tăiat cuburi, presărate cu rozmarin.

Torni supa de pui, uleiul şi introduci vasul în cuptor pentru 30-40 de minute. Din când în când, stropeşti carnea cu sosul din tavă. O tai în felii groase de 2 cm, când s-a mai răcorit.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.