Piept de rata cu ananas si orez

Printeaza

Piept de rata cu ananas si orez din: piept de rata, compot de ananas, ghimbir, miere, morcovi, usturoi, sos de soia, seminte de rodie, piper, ulei de masline, sare de mare, orez basmati.

Ingrediente:Piept_de_rata_cu_ananas_si_orez

  • 1 piept de rata tanara
  • 1 conserva (700 g) compot de ananas
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras (2 cm de radacina)
  • 1 lingura miere
  • 2 morcovi
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri sos de soia
  • 70 g seminte de rodie
  • piper boabe mozaic
  • ulei de masline
  • sare de mare
  • 100 g orez basmati

 

Mod de rpepararare:

Dezosezi pieptul de raţă, îl speli, îl usuci între şervete şi îl crestezi pe partea cu pielea. Prepari o marinată din zeama compotului de ana-nas, sosul de soia, mierea, usturoiul zdrobit, ghimbir, piperul mozaic şi puţină sare.

Păstrezi pieptul de raţă în marinată, la rece, nu mai mult de 30 de minute. Scoţi pieptul de raţă din marinată şi îl rumeneşti în ulei de măsline încins, la foc mic, câte 2-3 minute pe fiecare parte.

Pui într-o tavă ananasul, morcovul curăţat şi tăiat în bucăţi mici, bobiţele de rodie, pieptul de raţă, amestecul în care s-a marinat carnea şi intro-duci vasul în cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.

Serveşti pieptul de raţă cu ananas, alături de o garnitură de orez.

Piept de rata cu ananas si orez

Piept_de_rata_cu_ananas_si_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.