Piept de raţă cu ardei
PrinteazaPiept de raţă cu ardei din: piept de rata, vin roze, unt, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru verde, miere, zeama de portocala, ardei.
Ingrediente:
- 1 piept de rata
- 300 ml vin roze demidulce
- 150 g unt
- ulei de masline
- sare grunjoasa
- piper
- cimbru verde tocat
- 2 linguri miere
- zeama de la o portocala
- 6 ardei de diferite culori
Mod de preparare:
Speli carnea şi o aşezi într-o tavă înaltă cu capac. Separat, pregăteşti sosul. Storci portocala şi amesteci sucul cu untul topit, vinul, mierea, cimbrul, sarea şi piperul.
Torni sosul peste pieptul de raţă şi-l laşi la rece timp de 2 ore. Pui tava acoperită în cuptor, până se rumeneşte carnea. In acest timp, tai fâşii ardeii şi îi căleşti în tigaia unsă cu ulei de măsline.
Condimentezi cu sare şi piper. Când este gata carnea, o serveşti cu garnitură de ardei.
Piept de raţă cu ardei
Pofta buna!