Piept de rata cu fructe
PrinteazaPiept de rata cu fructe din: piept de rata, smochine, portocale, lamai, vin alb sec, cimbru, sare, piper.
- 2 bucati piept de rata
- 5 smochine
- 2 portocale
- 2 lamai
- 250 ml vin alb sec
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se rumeneşte în tigaie fără niciun pic de grăsime timp de 5 minute pe fiecare parte. Portocalele şi lămâile se spală foarte bine şi apoi se taie mărunt, înlăturând sâmburii. Se toacă şi smochimele şi se amestecă cu celelalte fructe.
Amestecul de fructe se asază între cele două bucăţi de carne, se leagă cu sfoară de bucătărie, se presară ccu cimbru, sare si si piper şi sse asază în tavă, după care se toarnă vinul. Se da la cuptor timp de 30 de minute.
Piept de rata cu fructe
Pofta buna!