Piept de rata cu linte
PrinteazaPiept de rata cu linte din: piept de rata, linte, ulei, praz, morcov, usturoi, supa de pui, sare, piper, patrunjel.
- 2 piepţi de raţă dezosaţi si fără piele
- 1 cană linte sau 1 conservă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 fir de praz
- 1 morcov mare
- 2 căţei de usturoi
- 2 căni supă de pui sau de legume
- sare
- piper măcinat
- pătrunjel
- untdelemn pentru prăjit
Mod de preparare:
Încingi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu şi căleşti prazul şi usturoiul, până se înmoaie. Adaugi morcovul şi laşi pe foc până se pătrunde.
Adaugi apoi lintea şi supa de pui şi laşi să fiarbă până când boabele devin moi, dar îşi păstrează încă forma, înţepi piepţii de raţă cu vârful cuţitului, îi freci cu sare şi piper şi îi laşi 30 de minute la temperatura camerei.
Ungi o tigaie antiaderentă cu ulei vegetal şi o încingi la foc iute. Aşezi piepţii de raţă pe partea cu pielea, până când aceasta devine crocantă, întorci carnea şi continui să o prăjeşti 1-2 minute, după care o coci 10 minute, în cuptorul încins, la foc iute.
Serveşti carnea împreună cu lintea, presărate cu pătrunjel fin tocat.
Pofta buna!