Piept de rata cu piure de telina
PrinteazaPiept de rata cu piure de telina din: piept de rata afumat, telina, broccoli, sparanghel, fructe de padure, miere, smantana, cartofi, telina, unt, sare si piper.
- 350 g piept de raţă afumat
- 150 g ţelină
- 100 g broccoli
- 60 g sparanghel
- 150 g piersică
- 100 g fructe de pădure
- 20 ml miere
- 50 ml smântână
- 150 g cartofi
- 25 g ţelină
- 30 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, se toarnă mierea şi se introduc fructele de pădure. Se caramelizează la foc. Se curăţă şi se taie cubuleţe cartoful şi ţelina. Se fierb până se înmoaie şi se scurg de apă.
Se pasează în blender şi se condimentează cu sare şi piper.
Se fierbe broccoli. Se scurge de apă şi se pasează în blender împreună cu untul şi smântână. Se condimentează cu sare. Se opăreşte sparanghelul şi se frige pe grătar.
Între timp, se preîncălzeşte cuptorul şi se ţine raţa timp de 10 minute la cuptor.Se opăreşte piersica, se curăţă de coajă şi, cu o frigăruie metalică încinsă, se trasează câteva linii. Se taie pieptul de raţă felii.
Cu ajutorul unui şerveţel, se întind fructele de pădure pe o latură a farfuriei. Se aşază cu o lingură piureul de ţelină şi cartofi şi se întinde.
Se aranjează în mijlocul farfuriei feliile de raţă. Intr-un inel se aşază piureul de broccoli, iar deasupra se pune piersica. Pe piureul de ţelină se pune o căpşună, iar pe latura opusă piersicii se aranjează sparanghelul.
Pofta buna!