Piept de rată cu portocale

Printeaza

Piept de rată cu portocale din: piept de rata, portocale, lichior de portocale, zahar brun, sare, piper, oregano si boia.

Ingrediente:Piept_de_rata_cu_portocale

  • 3 piepti de rata
  • 4-5 portocale
  • 5 linguri de lichior de portocale
  • 2 linguri de zahar brun
  • sare
  • piper
  • oregano
  • boia

 

Mod de preparare:

Se spală piepţii şi se crestează partea cu pieliţa până lajumătatea grosimii pieptului. Se presară sare şi condimente deasupra şi se freacă pieptul cu toată coaja de portocală proaspăt rasă. Se stropeşte carnea cu lichiorul de portocale şi se lasă 20-30 de minute la marinat. Fără să se adauge ulei în tigaie, se prăjesc piepţii, lafoc mediu, doar în grăsimea lor. Se ţin 5 – 7 min­ute cu grăsimea în jos, apoi se întoarce carnea şi se mai ţine 2 – 3 minute.

In final carnea trebuie făcută mediu, adică încă în sânge în interior. Se scot piepţii din tigaie, se aşază pe o folie de aluminiu care se împătureşte şi se lasă aşa 15 minute. Intre timp, se storc 3 portocale. După 15 minute, se începe pregătirea so­sului: se scurge grăsimea topită, încinsă, dar nu se curăţă tigaia şi se adaugă două linguri de zahăr brun. După ce începe să se caramelizeze, se toarnă peste două linguri de lichior de portocale şi marinată rămasă.

Zahărul cara­melizat se va întări la contactul cu lichiorul. Se lasă lafiert lafoc mic aproximativ un minut, ca să se evapore alcoolul. Se toarnă sucul de portocale proaspăt şi se lasă totul la fiert în continuare. Zahărul se topeşte din nou.  Se desfac pachetele din staniol şi se scurge sosul lăsat de carne peste cel de portocale din tigaie. Peste sosul din tigaie se pune o linguriţă de coajă de portocală mărunţită.

Se taie portocalele în felii, se fierb în sosul din tigaie lafoc mic, 2 minute. Apoi se scot. Se taie carnea în felii, care se aşazăîn tigaie. Peste ele, se pun feliile de portocală şi se lasătotul la foc foarte mic, 1-2 minute. Se scoate carnea din tigaie când încă este roz. De decorează platoul cu felii de portocale peste care se aşază feliile de piept de raţă şi se toarnă sosul deasupra.

Piept de rată cu portocale

Piept_de_rata_cu_portocale

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • piept de rata cu portocale
  • piept de rata cu portocale reteta originala
  • rata cu portocale reteta originala
  • piept de rata cu portocala
  • piept de rata cu sos de portocale

4 comentarii

  1. Incredibil a iesit pieptul de rata cu sos de portocale

  2. Asta-i o reteta care merita

  3. Imi place, o s-o fac si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.