Piept de rata cu sfecla si hrean
PrinteazaPiept de rata cu sfecla si hrean din: piept de rata, sfecla, ulei de masline, unt, zeama de lamaie, miere, hrean, boabe de piper, sare.
- 1 kg piept de rata
- 3-4 sfecle
- 100 ml ulei de masline
- 20 g unt
- 3 linguri zeama de lamaie
- 3-4 lingurite miere
- 2 lingurite hrean ras
- cateva boabe de piper
- sare
Mod de preparare:
Pui la fiert pieptul de raţă în apă cu puţină sare şi boabele de piper. Speli sfecla şi o fierbi în coajă, într-un alt vas. Amesteci mierea cu o lingură zeamă de lămâie. Când carnea s-a înmuiat, o scurgi, o aşezi într-o tavă, o ungi cu unt topit şi cu miere şi dai tava la cuptor până când friptura se rumeneşte.
Cureţi de coajă sfecla fiartă şi răcită, apoi o tai în rondele. Amesteci hreanul ras cu zeama de lămâie rămasă şi uleiul de măsli¬ne. Când carnea este gata, o tai în felii şi o serveşti cu sfeclă şi hrean.
Piept de rata cu sfecla si hrean
Pofta buna!