Piept de rata cu smochine
PrinteazaPiept de rata cu smochine din: piept de rata, vin, smochine, sare, piper, vanata, ardei gras, cartof, dovlecei, morcov, ulei de masline.
- 1 piept de raţă
- 120 g de vin rosu
- 4 smochine uscate
- sare şi piper
Pentru ghiveci:
- 1 vânătă
- 1 ardei gras
- 1 cartof
- 2 dovlecei
- 1 morcov
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Luaţi un piept de raţă întreg, curăţaţi-l şi pregătiţi-l pentru gătit. Frecaţi-l cu sare şi piper, stropiţi-l cu puţin vin şi potriviţi-l într-o caserolă non-aderentă.
Coaceţi-l la cuptor (la 180 °C) pentru circa 4 minute (2 minute pe fiecare parte) şi apoi reintroduceţi carnea în cuptor pentru alte 7 minute.
Folositi sucul rezultat prin coacere pentru a face un sos adăugând 4 smochine uscate, tăiate în cubuleţe, şi vinul rămas.
Lăsaţi sosul la foc moale până când lichidul devine dens (circa 15 minute). Pregătiţi farfuria de servit aranjând feliile de piept de raţă uşor suprapuse şi stropite cu sos.
Sotaţi într-o tigaie legumele cu un fir de ulei extravirgin si un varf de cutit de sare. Frigeti toate legumele separat, pentru a pastra aromele si savoarea fiecareia.
Odata terminat timpul de gatire (circa 7 minute), lăsaţi sa se raceasca ghiveciul si ulterior il puneti intr-o forma de cuptor cateva minute, dupa care puteti scoate forma si rasturna continutul alaturi de carne pe farfurie.
Pofta buna!