Piept de rata cu sos de coacaze
PrinteazaPiept de rata cu sos de coacaze din: piept de rata, unt, otet balsamic, vin, coniac, sirop de coacaze rosii, miere, sare, piper.
- 2 piepţi de raţă
- 2 linguri cu unt
- 100 ml oţet balsamic
- 200 ml vin roşu
- 50 ml coniac
- 60 ml sirop de coacăze roşii
- 1 lingură cu miere
- piper
- sare
Mod de preparare:
Incinge untul într-o tigaie şi prăjeşte la foc mediu pieptul de pui cu pielea în jos, până când devine aurie şi crocantă, cam cinci minute. Aşază pieptul de pui într-un vas pentru cuptor, de data asta cu pielea în sus, sărează şi piperează.
Toarnă peste raţă coniacul, vinul şi dă la cuptor 30 de minute.
Intre timp, pregăteşte sosul. Peste untul în care ai fript raţa, adaugă oţetul balsamic, mierea şi siropul. Fierbe la foc redus, amestecând mereu ca să nu se prindă. Lasă-l să scadă la jumătate.
Când este gata, scoate raţa din cuptor şi las-o să se răcească zece minute înainte s-o tai felii. Serveşte cu legume sotate şi cu sos de coacăze.
Piept de rata cu sos de coacaze
Pofta buna!
Foarte bun pieptuld e rata cu sos