Piept de rata cu sos de miere
PrinteazaPiept de rata cu sos de miere din: piept de rata, quinoa, amestec chinezesc, morcovi, albitura, telina, ceapa, miere, sos de soia, stafide, fructe uscate, ulei de masline, sare de mare.
- 2 piepţi de raţă
- 100 g quinoa
- 1 linguriţă cu amestec chinezesc “5 arome”
- 2 morcovi
- 1 albitură
- 1 ţelina mica
- 1 ceapă
- 4 linguri cu miere
- 4 linguri cu sos de soia
- 50 g stafide
- 2 linguri cu fructe uscate
- ulei de măsline
- sare de mare
Mod de preparare:
Fierbe râdăcinoasele şi ceapa în 500 ml de apă cu puţină sare. Strecoară supa şi toarnă 300 ml peste quinoa clătită în apă rece. Las-o pe foc 15 minute, apoi dă-o deoparte ca să absoarbă tot lichidul.
Aerează boabele cu o furculiţă si pune-le într-un castron. Adaugă stafidele rehidratate în prealabil zece minute şi fructele uscate tăiate.
Toarnă puţin ulei de măsline şi amestecă. Crestează pielea pieptului de raţă, condimentează cu amestecul “5 arome”, sare şi piper.
Pune bucăţile de carne cu pielea în jos într-o tigaie şi lasă 5-6 minute, până ce pielea devine crocantă. Intoarce-le şi ţine-le pe foc 1-2 minute.
Unge-le cu miere, apoi cu sos de soia. Dă-le deoparte şi acoperă cu folie de aluminiu. Amestecă restul de miere cu sos de soia.
Serveşte salata de quinoa cu fructe uscate, lângă felii de morcov fiert şi piept de raţă stropit din belşug cu sos de miere.
Piept de rata cu sos de miere
Pofta buna!