Piept de rata in sos de rodie cu nuci
PrinteazaPiept de rata in sos de rodie cu nuci din: piept de rata, ceapa, turmeric, nuci, suc de rodii, zahar, lamaie, sos de soia, ulei, sare, piper, chimion.
- 400 g piept de raţă
- 2 cepe tăiate julien
- 2 linguriţe turmeric
- 400 g nuci mărunţite
- 200 ml suc de rodii
- 2 linguriţe zahăr brun
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 linguri sos de soia
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- chimion
Mod de preparare:
Se scoate carnea din frigider cu 20 de minute înainte de preparare; se spală şi se usucă pe hârtie de bucătărie.
Se taie pieptul de raţă transversal, pe partea cu pieliţa, se condimentează cu sare, chimion şi piper, apoi se pune în ulei încins fileul, pe partea cu pieliţa şi se prăjeşte timp de 6 minute, se întoarce pe cealaltă parte şi se mai prăjeşte timp de 4 minute, apoi se scoate carnea din tigaie, se acoperă cu folie de staniol şi se lasă să se odihnească.
Intre timp se prepară sosul de rodie. Se căleşte în ulei ceapa tăiată julien, foarte fin, cu turmericul, se adaugă nucile mărunţite nu prea fin, sarea şi piperul. Se rumeneşte totul câteva minute, după care se desface compoziţia cu sucul de rodii, zeama de lămâie, zahărul şi sosul de soia.
Se fierbe încă 10-15 minute la foc mic. Se feliază carnea şi se serveşte cu garnitură de orez şi cu sos de rodii cu nuci.
Pofta buna!