Piept de rata in sos de ardei
PrinteazaPiept de rata in sos de ardei din: piept de rata, physalis, ardei, iute, ulei de masline, coniac, vin, sare, piper.
- 4 bucăţi piept de raţă
- 300 g physalis
- 200 g ardei iute, verde
- 50 ml ulei de măsline
- 50 ml coniac
- 100 ml vin alb, demisec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Presari pieptul de raţă cu sare şi piper şi îl pui la foc într-o tigaie antiaderentă, cu pielea în jos. Acoperi şi prăjeşti 35-40 de minute, timp în care îl întorci de 3-4 ori şi stropeşti carnea din când în când cu coniac.
Scoţi carnea pe o farfurie, iar când este bine pătrunsă şi frumos rumenită, o acoperi şi o păstrezi la cald. în grăsimea rămasă pui fructe de physalis tăiate în două şi ardeiul iute, tăiat rondele.
Adaugi vinul, potriveşti gustul de sare şi piper şi fierbi la foc mic timp de 4-5 minute. Serveşti câte un piept de raţă la o porţie, tăiat feliuţe, cu garnitură de physalis şi ardei iute, totul stropit cu sosul.
Pofta buna!
Merita incercat:)