Piept de rată umplut cu dovlecei şi ciuperci

Printeaza

O reteta deliciosa de piept de rata: dovlecel, ciuperci, unt, usturoi, sare, cimbru, ulei, ceapa, rosii cherry, faina.

Ingrediente:

  • 1 dovlecel (250 g)
  • 150 g ciuperci
  • 50 g unt
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 4 bucăţi de piept de raţă (800 g)
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cepe mici
  • 200 g roşii cherry
  • 2 linguri făină

 

Mod de preparare:

Se taie dovlecelul şi ciupercile în bucăţi mici şi se călesc în untul topit. Se adaugă usturoiul presat şi se asezonează cu sare şi cimbru.

Se spală pieptul de raţă, apoi se usucă. Se îndepărtează pieliţa şi se taie câte o deschizătură largă în fiecare bucată.

Se umple fiecare bucată cu amestecul de legume şi se închide cu ajutorul unei scobitori. Se dă cu sare şi se prăjeşte pe ambele părţi, în ulei încins. Se pun într-o tavă, se stropesc cu apă şi se dau la cup­tor, la 180° C, timp de 20 de minute.

Se adaugă în tavă roşiile şi ceapa tăiată solzişori şi se mai lasă la copt. Se scot legumele şi carnea.

Peste so­sul din tavă se presară făină, se căleşte până se îngroaşă, se mai toarnă apă, se pune sare şi se fierbe puţin. Se mai încălzesc legumele şi carnea în sos. Se serveşte cu piure.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. De ce indepartezi pielea? In ea este cea mai multa aroma. In rest, mi se pare o reteta promitatoare, o sa o incerc in curand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.