Piept de rata umplut cu sos de macris
PrinteazaPiept de rata umplut cu sos de macris din: piept de rata, carne tocata de pui, morcov, ceapa, sos worcester, unt, faina, lapte, smantana, macris, sare si piper.
- 800 g piept de rata
- 200 g carne tocata de pui
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 linguri sos Worcester
- 100 g unt
- 1 lingura faina
- 500 ml lapte
- 200 ml smantana de gatit
- 300 g macris
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curătaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o şi ştergeti-o. Tăiaţi carnea astfel încât să faceţi un buzunar în fiecare bucată. Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu legumele curăţate, spălate şi tocate cât mai mărunt. Adăugaţi sosul Worchester, sare şi piper după gust.
Cu acest amestec umpleţi pieptul de raţă şi prindeţi-l cu scobitori. Ungeţi pieptul umplut cu ulei şi puneţi-l în cuptorul încins, într-o tavă, pe hârtie de copt. Coaceţi-I la foc potrivit 45 de minute. Pentru sos, topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făina, amestecaţi bine şi după 10-15 secunde începeţi şi puneţi laptele, puţin câte puţin, amestecând încontinuu.
Când sosul ş-a îngroşat, puneţi smântână şi măcrişul curăţat şi spălat. Potriviţi de sare şi piper, amestecat bine şi mai lăsaţi 1 minut la foc micServiţi pieptul de raţă umplut, tăiat în feliuţe p£ste care turnaţi sosul de măcris cald.
Piept de rata umplut cu sos de macris
Pofta buna!
Interesanta reteta asta de piept de rata umplut, mi se pare prea complicata, dar … merita incercata