Piept de rata umplut cu sos de macris

Printeaza

Piept de rata umplut cu sos de macris din: piept de rata, carne tocata de pui, morcov, ceapa, sos worcester, unt, faina, lapte, smantana, macris, sare si piper.

Ingrediente:Piept_de_rata_umplut_cu_sos_de_macris

  • 800 g piept de rata
  • 200 g carne tocata de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri sos Worcester
  • 100 g unt
  • 1 lingura faina
  • 500 ml lapte
  • 200 ml smantana de gatit
  • 300 g macris
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curătaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o şi ştergeti-o. Tăiaţi carnea astfel încât să faceţi un buzunar în fiecare bucată. Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu legumele curăţate, spălate şi tocate cât mai mărunt. Adăugaţi sosul Worchester, sare şi piper după gust.

Cu acest amestec umpleţi pieptul de raţă şi prindeţi-l cu scobitori. Ungeţi pieptul umplut cu ulei şi puneţi-l în cuptorul încins, într-o tavă, pe hârtie de copt. Coaceţi-I la foc potrivit 45 de minute. Pentru sos, topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făina, amestecaţi bine şi după 10-15 secunde înce­peţi şi puneţi laptele, puţin câte puţin, amestecând încontinuu.

Când sosul ş-a îngroşat, puneţi smântână şi măcrişul curăţat şi spălat. Potriviţi de sare şi piper, amestecat bine şi mai lăsaţi 1 mi­nut la foc micServiţi pieptul de raţă umplut, tăiat în feliuţe p£ste care turnaţi sosul de măcris cald.

Piept de rata umplut cu sos de macris

Piept_de_rata_umplut_cu_sos_de_macris

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Interesanta reteta asta de piept de rata umplut, mi se pare prea complicata, dar … merita incercata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.