Piept de vita cu bacon, ceapa si morcovi
PrinteazaPiept de vita cu bacon, ceapa si morcovi din: piept de vita, usturoi, bacon, ceapa, morcovi, vin rosu, frunze de dafin, zahar, rozmarin.
- 1 kg si jumatate de piept de vita
- 2 catei de usturoi
- 125 g bacon
- 500 g ceapa
- 400 g morcovi
- 1 sticla de vin rosu
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita de zahar
- crengute de rozmarin
Mod de preparare:
Impaneaza pieptul de vita cu usturoi si crengute de rozmarin si asezoneaza-l cu sare. Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie si prajeste la foc incet carnea cateva minute, apoi transfer-o intr-un castron mai mare. Taie baconul bucatele micute si impaneaza cu el carnea.
Caleste ceapa si morcovii, pana cand capata o nuanta aurie, apoi pune-le deoparte. Adauga peste carne vinul, frunzele dafin si zaharul, apoi pune-le la cuptor aproximativ doua ore. Dupa 30 de minute, adauga peste carne si legumele.
Serveste cald cu legume.
Piept de vita cu bacon, ceapa si morcovi
Pofta buna!