Piept de vită la cuptor

Printeaza

Piept de vită la cuptor din: ulei de floarea soarelui, piept de vita, ciuperci, morcovi, ceapa rosie, cartofi, broccoli, cimbru, bere, concetrat de vita, bulion, frunze de vita si hrean.

Ingrediente:Piept_de_vita_la_cuptor

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1,5 kg piept de vita, fara oase
  • 250 g ciuperci de crescatorie, curatate
  • 400 g morcovi mici, curatati
  • 2 cepe rosii, dulci, curatate si taiate sferturi
  • 500 g cartofi mici
  • 250 g broccoli
  • ramurele de cimbru, maruntite
  • 500 ml bere
  • 350 concentrat de vita
  • 5 linguri bulion
  • 3 frunze de dafin
  • 2-3 lingri hrean ras, pentru servit

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 2,5 sau 160 C. Incinge uleiul într-o tigaie încăpătoare. Pune carnea şi căleşte-o 5 min, întorcând-o pe toate părţile. Pune-o pe un platou. Pune în tigaie ciupercile şi căleşte-le timp de 5 min, până se rumenesc, apoi pune-le într-un castron.

Căleşte legumele în tigaie aproximativ 10 minute, amestecând tot timpul, să nu se prindă. Adaugă cimbrul, berea, concentratul de vită şi bulionul. Asezonează cu piper din belşug şi puţină sare. Lasă să dea în clocot şi stinge focul. Infăşoară bucata de carne de vită cu sfoară şi pune foile de dafin sub sfoară.

Pune carnea şi amestecul cu bere într-un vas de copt termorezistent. Acoperă cu un capac şi dă la cuptor. Lasă la copt două ore şi jumătate, aproape trei, întorcând carnea cam la o oră. Adaugă ciupercile cu 10 minute înainte, de a scoate carnea din cuptor. Scoate carnea pe un platou şi la¬s-o cam 15 minute să se răcească, apoi tai-o felii. Serveşte cu hrean ras.

Piept de vită la cuptor

Piept_de_vita_la_cuptor

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • piept de vita la cuptor

1 comentariu

  1. Ce bine arata pieptul de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.