Piept fript in stil fusion
PrinteazaPiept fript in stil fusion din: piept de pui, ulei, usturoi, tequila, lime, ghimbir, paprika, sare, smanatana.
- 4 jumătăţi piept de pui, fără oase şi piele
- 1/2 cană ulei de măsline
- 2 linguriţe usturoi tocat mărunt
- 2 linguri tequila
- 2 linguri suc de lime
- 1 1/2 linguriţe hot sauce
- 1 linguriţă sos Worcestershire
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
- 1 linguriţă paprika
- 1 linguriţă sare
- 1/3 cană smântână grasă (frişcă nebătută)
Mod de preparare:
Bateţi uşor carnea, să ajungă cam la 1 cm grosime. Amestecaţi bine uleiul, tequila, sucul de lime, sosurile, ghimbirul, paprika şi sarea.
Puneţi deoparte 1/3 cană din acest amestec. In restul de amestec puneţi la marinat carnea şi lăsaţi-o cam 30 min, întorcând-o de 2-3 ori, să se acopere bine cu marinadă.
Frigeţi pieptul la foc mediu, cam 3-4 min pe fiecare parte, într-o crăticioară, clocotiţi la foc mediu marinata pusă deoparte. După ce a fiert cam 2 min, luaţi de pe foc şi încorporaţi imediat smântână.
Serviţi pieptul fript, fierbinte, stropit cu acest sos.
Pofta buna!