Ciorba de Gască cu Zeama de Varză din: gasca, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, varza, usturoi, leustean, sare, piper, apa. Ciorba de gască cu zeama de varză este un preparat tradițional românesc care aduce în farfurie arome autentice și memorabile. Această rețetă vă va ghida pas cu pas în pregătirea unei ciorbe […]
Piept de gasca in crusta de alune
PrinteazaPiept de gasca in crusta de alune din: piept de gasca, alune crude, morcovi, branza topita, cimbru, ulei, mustar, ceapa, vin alb demisec, sare si piper.
Ingrediente:
- 800 g piept de gasca
- 100 g alune crude
- 400 g morcovi
- 150 g branza topita
- 1 lingurita cimbru uscat maruntit
- 30 ml ulei
- 2 linguri mustar
- 1 ceapa mica
- 50 ml vin alb demisec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pieptul de pieliţe, spălaţi-l şi ştergeţi-l. Crestaţi-l pe lung în 2-3 locuri şi presăraţi-l cu sare şi piper.
Ungeţi-l cu 2-3 linguri de ulei şi puneţi-l în cuptorul încins, într-o tavă, pe hârtie de copt.
Coaceţi-l 30 de minute la foc potrivit, apoi scoateti-l şi ungeţi-l cu muştar.
Peste stratul de muştar puneţi feliuţe de brânză topită peste care presăraţi cimbru şi alune sfărâmate.
Puneţi din nou pieptul la cuptor şi mai coaceţi-l 20 de minute la foc potrivit spre mic
. Intre timp, curăţaţi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i în feliuţe subţiri. Tocaţi mărunt şi ceapa curăţată şi spălată, apoi căliţi-o în uleiul rămas, împreună cu feliuţele de morcov, 1 -2 minute, după care adăugaţi vinul şi potriviţi de sare şi piper.
Acoperiţi tigaia cu un capac şi mai lăsaţi la foc mic 3-4 minute.
Serviţi pieptul de gâscă tăiat în feliuţe de circa 5mm cu garnitură de sote de morcovi.
Piept de gasca in crusta de alune
Pofta buna!
Ciorba de Gască cu Zeama de Varză