Piept de gasca cu napi
PrinteazaPiept de gasca cu napi din: piept de gasca, napi, miere, otet de mere sau de zmeura, ulei de masline, sare, piper.
- 1 piept de gâscă de 1 kg
- 500 g napi mici
- 1 lingură cu miere
- 2 linguri cu oţet de mere sau de zmeură
- 1 lingură cu ulei de măsline
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi napii şi fierbeţi-i 5 min în apă sărată, apoi scoateţi-i cu spumiera şi puneţi-i în cratiţă cu ulei de măsline şi miere de albine. Rumeniţi-i uşor, apoi faceţi focul mic şi lăsaţi să se pătrundă 1/4 oră. Scoateţi napii.
Tăiaţi pieptul de gâscă în felii subţiri şi săraţi uşor. înţepaţi pielea cu furculiţa, puneţi carnea să se aurească în uleiul rămas de la napi.
După 10 min întoarceţi feliile de came şi lăsaţi încă 6-8 min la foc moderat. Turnaţi oţetul, acoperiţi cratiţa, lăsaţi să se parfumeze 10 min după ce aţi stins focul.
Reţeta se poate realiza şi cu piept de raţă.
Serviţi friptura caldă cu garnitură de napi, pâine proaspătă şi vin rose.
Pofta buna!