O reteta delicioasa de friptura de gasca cu mere, pere si scortisoara din: gasca, mere, pere, vin alb sec, ceapa verde, ulei, scortisoara, stelute de anason, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 4 mere pere 200 ml vin alb sec 4 cepe verzi 2 linguri de ulei 2 batoane de scorţişoară 2 steluţe de anason […]
Piept de gasca cu pere caramelizate
PrinteazaPiept de gasca cu pere caramelizate din: piept de gasca, pere, zahar, ulei, sare, piper, faina, lamaie.
- 1 kg piept de gâscă
- 4 pere nu prea coapte
- 250 g zahăr
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 linguriţă făină
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se taie pieptul de gâscă în două jumătăţi în lungime, apoi se înăbuşă în ulei adăugându-se un praf de sare şi piper.
De regulă se adaugă şi puţină apă, ca să se pătrundă bine.
Intr-un vas cu pereţii groşi se caramelizează zahărul. Se adaugă peste caramel perele tăiate în sferturi şi fără căsuţa seminţelor.
Se păstrează câteva bucăţi acoperite cu caramel, pentru ornarea farfuriei.
Se adaugă puţină apă peste caramel şi pere, ca să fiarbă perele. Se mai adaugă un praf de sare şi o lingură cu zeamă de lămâie.
Când perele sunt aproape fierte, se adaugă zeama de lămâie, se amestecă o linguriţă de făină cu apă şi se toarnă în sos, pentru a-i da consistenţă.
Se porţionează pieptul de gâscă şi se aşază pe un platou cu sosul alături şi bucăţile de pere caramelizate.
Pofta buna!
poate iti place si:
Sarmale cu piept de gasca
Sarmale cu piept de gasca din: piept de gasca, hrean, orez, ceapa, ardei, bulion, ulei. Ingrediente: 500 g piept de gâscă tocat 25 frunze de hrean fragede 50 g orez 1 ceapă 1 morcov 1 ardei capia copt cimbru 2-3 linguri de bulion 2 linguri de ulei piper foi de dafin Mod de preparare: […]
Pofta buna!