Piept de gasca umplut cu praz si mar
PrinteazaPiept de gasca umplut cu praz si mar din: pieptul şi pulpele de la o gâscă tânără, franzelă, ouă, usturoi, morcov, praz, mar, unt, vin alb, supă de oase, făină, sare, piper, boia dulce, patrunjel
- pieptul şi pulpele de la o gâscă tânără
- 2 felii franzelă
- 2 ouă
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 1 fir de praz
- 1 măr
- 100 g unt
- 1/2 pahar vin alb
- 3 pahare supă de oase
- 1 lingură făină
- sare
- boia dulce
- piper
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi carnea de piele şi oase. Tai pieptul în felii subţiri şi mari, pe care le baţi cu ciocanul de şniţele.
Inmoi pâinea în apă. Toci pulpele împreună cu franzela stoarsă. Adaugi în compoziţie usturoiul zdrobit, ouăle bătute, pătrunjelul tocat, sare, piper şi boia după gust.
Ungi pieptul de pui cu amestecul, rulezi şi prinzi cu scobitori. Aşezi într-o tavă unsă cu unt rondele de praz, morcov şi măr, iar deasupra pui rulourile.
Presari sare şi coci preparatul 1 1/2 oră, la foc mijlociu, timp în care stropeşti rulourile cu apă şi cu sos.
Când rulourile sunt gata, le scoţi şi fierbi legumele împreună cu sosul, supa de carne şi făina dizolvată în vin. Serveşti rulourile cu sosul şi cu garnitură de orez.
Piept de gasca umplut cu praz si mar
Pofta buna!