Piept la cuptor cu garnitură de varză cu costiţă afumată, bureţi sotaţi şi chiftele de cartofi

Printeaza

Piept la cuptor cu garnitură de varză cu costiţă afumată, bureţi sotaţi şi chiftele de cartofi

Ingrediente:Piept la cuptor cu garnitură de varză cu costiţă afumată, bureţi sotaţi şi chiftele de cartofi

  • 1,500 kg piept de viţel
  • 400 g bureţi
  • 1 1/2kg varză dulce
  • 600 g costiţă afu­mată
  • 300 g cartofi
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 100g unt
  • 100 g ulei
  • 2 linguri smantană
  • supă de oase

 

Mod de preparare:

Carnea de viţel se frige întreagă (cu coaste) Ia cuptor, cu 1 ceapă tocată şi zarzavat tăiat, sare, piper, ulei, puţină apă.

Cînd începe să se rumenească, se stropeşte mai des cu supă sau apă pînă cînd s-a rumenit bine (circa 1 1/4 oră). Se face sosul cu supă din oase, puţină făină şi sos brun  apoi se strecoară.

Din varza opărită se fac verzişoare mai mici, se aşază într-o cratiţă pe felii de costiţă afumată şi se dă la cuptor cu puţină apă, sare, piper şi la urmă smantană.

Bureţii tăiaţi se sotează în unt, sare, piper şi mărar to­cat.

Din cartofi se fac găluşte sau chiftele . Se taie pieptul felii, se aşază pe platou cu garniturile respective.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.