Piept la cuptor cu garnitură de varză cu costiţă afumată, bureţi sotaţi şi chiftele de cartofi
PrinteazaPiept la cuptor cu garnitură de varză cu costiţă afumată, bureţi sotaţi şi chiftele de cartofi
- 1,500 kg piept de viţel
- 400 g bureţi
- 1 1/2kg varză dulce
- 600 g costiţă afumată
- 300 g cartofi
- 2 linguri făină
- 2 ouă
- sare
- piper
- 1 legătură mărar
- 100g unt
- 100 g ulei
- 2 linguri smantană
- supă de oase
Mod de preparare:
Carnea de viţel se frige întreagă (cu coaste) Ia cuptor, cu 1 ceapă tocată şi zarzavat tăiat, sare, piper, ulei, puţină apă.
Cînd începe să se rumenească, se stropeşte mai des cu supă sau apă pînă cînd s-a rumenit bine (circa 1 1/4 oră). Se face sosul cu supă din oase, puţină făină şi sos brun apoi se strecoară.
Din varza opărită se fac verzişoare mai mici, se aşază într-o cratiţă pe felii de costiţă afumată şi se dă la cuptor cu puţină apă, sare, piper şi la urmă smantană.
Bureţii tăiaţi se sotează în unt, sare, piper şi mărar tocat.
Din cartofi se fac găluşte sau chiftele . Se taie pieptul felii, se aşază pe platou cu garniturile respective.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!