Gidul Complet. Caperele, acele mici dar intens aromate muguri de flori, au fost apreciate pentru gustul lor unic încă din antichitate. Istoria: Caperele au fost menționate pentru prima dată în documentele istorice ale Greciei antice, datând de peste 3000 de ani. Există referințe la […]
Piept de miel
PrinteazaPiept de miel din: piept de miel, unt, ceapa, oua, lamaie, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 1,5 kg piept de miel
- 4 linguri unt
- 2 cepe
- 2 ouă
- sucul de la 2 lămâi
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
împarte carnea în zece-douăsprezece bucăţi, se spală, se sărează şi se piperează.
Ceapa, curăţată şi tăiată mărunt, se pune puţin la călit într-o cratiţă cu unt bine încins.
Se adaugă carnea şi se prăjeşte, întorcând-o din când în când, pentru a se rumeni uniform.
adaugă mărarul tocat foarte fin şi trei pahare cu apă caldă.
Se lasă să fiarbă înăbuşit, aproximativ o oră, până ce sosul a scăzut suficient.
bat ouăle separat într-un vas şi se amestecă cu sucul de lămâie.
toarnă peste carnea din oală, se amestecă şi se mai lasă foarte puţin la foc potrivit, spre mic.
Caperele: Beneficii Pentru Sanatate, Contraindicatii si Retete usor de preparat – Gidul Complet
Piept de Rață la Grătar cu Sos de Rodii – O Delicatesă Culinară Plină de Arome
Piept de Rață la Grătar cu Sos de Rodii – O Delicatesă Culinară Plină de Arome din: piept de rata, rodiim miere, ulei de masline, usturoi, sare, piper, frunze de menta. Pieptul de rață la grătar cu sos de rodii este o rețetă gourmet care aduce în prim-plan gustul bogat al cărnii de rață și […]