Piept de porc la cuptor cu piure de ţelină şi pere
PrinteazaO reteta de piept de porc la cuptor cu piure de telina si pere din: piept de porc dezosat, rozmarin, sare grunjoasa, boabe de piper, telina, broccoli, cartof, pere, smantana si unt.
- 1,5 kg piept de porc dezosat, cu pielea crestata din loc in loc
- 3 fire de rozmarin, cu frunzele smulse
- 2 lingurite de sare grunjoasa
- 10 boabe de piper negru
- broccoli fiert la aburi, pentru servit
- pentru piure:
- 750 g telina, taiata cubulete
- 1 cartof, taiat cubulete
- 2 pere foarte coapte, cojite si taiate cubulete
- 3 linguri de smantana pentru frisca
- 1 cub de unt
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se scoate carnea din frigider şi se tamponează pielea cu prosoape de hârtie, ca să se usuce. Se pun frunzele de rozmarin, sarea şi piperul într-un robot mic şi se mixează. Se freacă toată carnea cu sarea aromată. Se aşază într-o tavă mare (de preferat cu grătar) şi se dă la cuptor 30 de minute.
Se reduce temperatura la 170° C/gaz 3 şi se lasă la cuptor încă o oră şi jumătate. Se revine la temperatura de 220° C/gaz 7 pentru încă 20-30 de minute, ca să se rumenească.
Carnea se lasă deoparte 10 minute, înainte de a o felia.
Cand carnea este aproape gata, se pun ţelina şi cartoful într-o cratiţă cu apă şi se fierb 10 minute până se înmoaie. Se adaugă perele şi se mai lasă 2 minute. Se scurg, apoi se pasează până se obţine un piure omogen.
Se încorporează smântână şi untul, apoi se serveşte alături de friptură şi de broccoli.
Piept de porc la cuptor cu piure de ţelină şi pere
Pofta buna!