Piept de porc la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de porc la cuptor din: seminte de fenicul, boabe de piper negru, cimbru, usturoi, ulei de masline, piept de porc si lamai.
- 2 linguri seminţe de fenicul
- 1 lingură boabe de piper negru
- 1 legătură mică de cimbru (doar frunzele)
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1,5-2kg piept de porc, fără oase
- 2 lămâi
Mod de preparare:
Într-o tigaie fără ulei se prăjesc timp de 2 minute seminţele de fenicul şi boabele de piper. Împreună cu puţină sare de mare, usturoi şi cimbru se bat într-un mojar până ce se formează o pastă.
Se combină cu două linguri ulei de măsline, apoi, cu amestecul obţinut se freacă toată carnea de porc. Se acoperă şi se pune la frigider pentru a se marina câteva ore sau chiar până a doua zi.
Când e gata pentru a fi gătită, se freacă pielea cu sare şi o lingură de ulei de măsline. Se pune pe un grătar, aşezat într-o tavă, şi se dă la cuptorul încins la 200° C/gaz 6 timp de 30 de minute. Apoi se storc lămâile peste piele şi se dă focul mai mic, la 180° C/gaz
Se lasă la copt 2 ore. În final, se dă iar focul mai tare, la 220° C/ gaz 7 pentru ultimele 30 de minute, până ce exteriorul devine crocant.
Carnea trbuie lăsată să se odihnească 20 de minute. Se taie în bucăţi sau felii şi se serveşte cu varză călită.
Piept de porc la cuptor
Pofta buna!