Friptura de porc la gratar cu salata de cartofi din: carne de porc, usturoi, unt. Ingrediente: 150 g carne slaba de porc 1/2 căţel usturoi 5 g unt Mod de preparare: Se taie carnea felii, se bate şi se frige pe grătarul încins, pe ambele părţi, fără să se usuce. Se freacă cu […]
Piept de porc la gratar cu cartofi dulci – usor de preparat
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de porc la gratar cu:cartofi dulci, cimbru uscat, maghiran uscat, coriandru, ulei, pudra de usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 12 felii de piept de porc fără os
- 4 cartofi dulci
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 linguriţă rasă maghiran uscat
- 1 linguriţă coriandru măcinat
- 50 ml ulei
- 1 linguriţă pudră de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii şi, fără a-i curăţa de coajă tăiaţi-i în rondele de circa 5mm grosime. Puneţi într-un castron mare rondele de cartof, împreună cu feliile de piept de porc. Presăraţi totul cu cimbru, maghiran, coriandru, sare şi piper.
Adăugaţi uleiul şi amestecaţi bine, astfel încât toate rondelele de cartofi şi feliile de carne să fie bine unse cu sosul format. Acoperifi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru 60 de minute.
Puneţi carnea şi rondelele de cartofi pe un grătar încins şi frigeţi-le la foc mare circa 20 de minute sau până când carnea este bine pătrunsă şi frumos rumenită. Serviţi câte 3 felii de piept de porc la porţie, cu garnitură de cartofi dulci.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cotlete de porc la gratar cu cartofi si rosii
Cotlete de porc la gratar cu cartofi si rosii din: cotlete de porc cu oase, ceapa verde, usturoi, ardei gras rosu, chili, ulei de masline, lamai, sare, piper, cimbru, cartofi roşii, usturoi, ulei, roşii, bob, iaurt, pătrunjel. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu oase (200-250 g) 2 cepe verzi 3 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 1 linguriţă chili 100 ml ulei […]
Scaricica de porc cu ierburi
Scaricica de porc cu ierburi din: scaricica de porc, ulei de masline, suc de lamaie, chilli, curry, paprika si sare. Ingrediente: 1 scaricica de porc de 1 kg 200 ml ulei de masline 60 ml suc de lamâie chilli curry paprika sare Mod de preparare: Prin amestecul uleiului de masline cu suc de lamâie, […]
Platou cald cu carne de porc
Platou cald cu carne de porc din: ceafa de porc, cartofi, dovlecei, vinete, ciuperci, sare, piper, cimbru, ulei de masline, rozmarin. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 6 cartofi un dovlecel o vanata o ceapa 200 g ciuperci sare piper cimbru ulei de masline 2-3 fire de rozmarin Mod de preparare: Se spală morcovii […]
Pofta buna!