Ceafă de porc marinată cu miere și muștar din: ceafa de porc, miere, mustar, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin. Ingrediente: 500 de grame de ceafă de porc 2 linguri de miere 2 linguri de muștar 2 căței de usturoi, zdrobiți 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper, după gust […]
Piept de porc marinat, la cuptor
PrinteazaPiept de porc marinat, la cuptor din: piept de porc, sare, piper, cuisoare, usturoi, ceapa, supa de legume, rozmarin, cimbru, boia, dafin, vin, oregano.
- 1.5 kg piept de porc cu soriri
- sare
- piper
- cuisoare. opţional
- 6-7 căţei de usturoi
- 2 cepe mari
- 350 ml supă de legume sau apă
Pentru marinată:
- 2 cepe tocate
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- piper
- 3 linguri ulei
- rozmarin
- sare
- cimbru
- boia
- 2 foi de dafin
- oregano
- 120 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Speli şi ştergi bine carnea. Crestezi şoriciul cât mai adânc şi dai deoparte.
Separat, pentru marinată, amesteci uleiul cu boia, rozmarin, cimbru şi oregano, după gust, apoi condimentezi cu sare şi piper.
Adaugi ceapa şi usturoiul şi omogenizezi.
Ungi bucata de carne cu această compoziţie, o aşezi într-o pungă, torni vinul şi adaugi foile de dafin.
Sigilezi punga şi ţii carnea la frigider cel puţin 2 ore sau peste noapte. Tai ceapa rondele mari, feliezi usturoiul şi le pui în tavă.
Scurgi carnea şi o aşezi peste ceapă şi usturoi, cu şoriciul în sus.
Dacă e cazul, mai condimentezi cu sare şi piper, după gust. înfigi cuişoa-rele, dacă foloseşti, pe şorici, din loc în loc.
Torni puţină supă de legume sau apă şi dai tava la cuptorul încălzit până se rumeneşte friptura.
Din când în când, torni în tavă din supa rămasă.
Când e gata, laşi carnea să se odihnească şi o serveşti cu garnitură, după preferinţă.
Piept de porc marinat, la cuptor
Friptura de porc marinata la gratar
Friptura de porc marinata la gratar din: cotlete de porc, vin rosu, sare, piper boabe, rozmarin, cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 pahar vin rosu sare piper boabe rozmarin cimbru Mod de preparare: Prepari marinada din vinul rosu, amestecat cu boabele de piper, sarea, cimbrul si rozmarinui taiate si asezi cotletete. Lasi carnea […]
Pofta buna!