Piept de porc picant cu nectarine
PrinteazaO reteta de piept de porc picant cu nectarine din: piept de porc, nectarine, boia, cimbru, pudra de usturoi, ulei de floarea soarelui, salata verde, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper.
- 800 g piept de porc
- 4 nectarine mari
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 1 lingurita rasa boia de ardei iute
- 1 lingura cimbru uscat maruntit
- 1 lingurita pudra de usturoi
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 salata verde mare
- 1 ceapa rosie
- 4-5 linguri ulei de masline
- 4-5 linguri otet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi pieptul de porc în felii, de circa 1-1,5cm. Tăiaţi nec- tarinele în două, scoateti-le sâmburii, apoi fiecare jumătate tăiaţi-o în 3.
Ungeţi feliile de cairne şi pe cele de nectarină cu uleiul de floarea soarelui şi presăraţi-le cu boiaua iute, apoi cu celelalte condimente.
Puneţi pieptul de porc la fript pe un grătar încins şi frigeţi-l pâtnă ce se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe ambele părţi.
Tot pe grătar frigeţi şi feliile de nectarine, câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Serviţi pieptul de porc fript, împreună cu feliuţe de nectarine la grătar, alături de salată verde preparată cu ceapă roşie şi stropită cu uleiul de măsline şi oţet balsamic.
Piept de porc picant cu nectarine
Pofta buna!