Piept de porc cu radacinoase la cuptor
PrinteazaO reteta de Piept de porc cu radacinoasa la cuptor din: piept de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulii, usturoi, vin rosu, lamaie, zahar brun, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Rădăcinile de păstârnac conţin zaharuri, proteine şi lipide, dar şi o mare cantitate de minerale: potasiu, siliciu, fosfor, clor. Datorită acesei compoziţii chimice, păstârnacul este recomandat în stările febrile, în gută, în curele de detoxifiere a organismului, în crizele dureroase de reumatism.
Consumul regulat de păstârnac crud, fiert sau sub formă de suc proaspăt extras duce la îmbunătăţirea somnului, la întărirea părului şi a unghiilor, la eliminarea cal- culilor renali, la normalizarea respiraţiei în cazul bolnavilor de plămâni.
- 1,5 kg piept de porc
- 3 morcovi
- 4 radacini de pastarnac
- 1 telina (circa 300g)
- 2 gulii
- 2 catei de usturoi
- 250 ml vin rosu
- 1 lamaie
- 1 lingura zahar brun
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 fire de rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi pieptul de porc în felii de circa 1cm grosime şi presăraţi-le cu sare şi piper. Curăţaţi rădăcinoasele de coajă, spălaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari, pe lung.
Puneţi într-o tavă mai mare şi adâncă legumele tăiate, peste acestea puneţi feliile de piept de porc, apoi adăugaţi uleiul, vinul, rozmarinul, zeama de lămâie, zahărul, sare şi piper după gust.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit până când legumele se înmoaie iar pieprul de porc se rumeneşte bine. Serviţi feliile de piept cu garnitură de legume şi presăraţi deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
Piept de porc cu radacinoase la cuptor
Pofta buna!